Milieuvriendelijk

Verantwoord hout

Jaarlijks worden er 12 miljoen hectare bos gekapt. Als dit onzorgvuldig gebeurt zal het bos zich niet of nauwelijks herstellen. Voor een milieuvriendelijke keuze is het dus belangrijk te weten waar uw hout vandaan komt: uit een verantwoord of een onverantwoord beheerd bos.
Hout met het FSC- en/of Keurhout-logo is gegarandeerd afkomstig uit duurzaam beheerd bos. De hele keten van teelt tot de (detail)handel is door een onafhankelijke certificerende organisatie gecontroleerd. Heeft het hout geen keurmerk, dan is in het algemeen hout dat is geoogst in een productiebos milieuvriendelijker dan hout dat is geoogst in ongerepte oerbossen. Vaak kan aan de hand van de houtsoort worden achterhaald waar het hout was geoogst.
 
 
 
Oplosmiddelarme verf
Hoe minder vluchtige organische stoffen er in verf zit, hoe beter dat voor het milieu is. Informatie over de hoeveelheid organische oplosmiddelen vindt u op het etiket van het verfblik. De levensduur van oplosmiddelarme verfsoorten is vergelijkbaar met die van de traditionele, oplosmiddelrijke alkydverven.
 
 
 
Isolatiematerialen
Voor alle isolatiematerialen geldt dat de milieuverschillen tussen de materialen klein zijn ten opzichte van de energiebesparing die met het isoleren wordt bereikt. Dus, welk materiaal u ook kiest, het levert altijd energie- en dus milieuwinst op.